dilluns, 25 de novembre de 2019

I QUAN NO HI HA LLUM?

Vés per on que després de mirar tan la llum i l'Arc de Sant Martí ens hem adonat d'una cosa! què pasa quan no hi ha llum?
- apareix la foscor!

La foscor no ens deixa veure absolutament res! i quan s'ajunta amb una miqueta de llum és una mica entremaliada, ja que ens fa veure les coses d'una manera una mica diferent! i els gegants i gegantes em deien això:

- llavors tenim por
- a mi quan es fa fosc em fa por
- les ombres de la meva habitació no m'agraden
- quan fa tempesta els llamps il·luminen l'habitació i em fa por

Vaja, la llum era molt divertida i la foscor no tant... els hi vaig preguntar què feien per no tenir por de la foscor:

- la mama es queda amb mi al llit
- m'obren una llumeta
- dormo amb els papes
- m'abracen i es queden amb mi fins que m'adormi
- m'expliquen contes que m'agradin....

Els gegants i les gegantes van parlar molt obertament d'allò que els espantava a la nit i vam parlar de que el que vèiem eren ombres de les coses que tenim a la l'habitació. Aprofitant que deien que tenien por de la foscor vaig llegir un conte que precisament deia l'inrevés: "la meva amiga la foscor", tracta d'una nena que juga amb la foscor quan es fa de nit, fins i tot hi juga a prendre el té!


Un cop el vam llegir, vam decidir que podriem atrapar la nostra foscor, és a dir, la nostra ombra. I dit i fet, llums fora i llanterna oberta. Per grups de tres vam dibuixar les nostres ombres: un aguantava la llanterna, l'altre dibuixava i l'altre feia d'estàtua per atrapar la seva ombra. I així vam anar canviant fins que vam atrapar totes les ombres! ens ho vam passar molt bé! I crec que hem aconseguit tenir una miqueta menys de por!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La conferència d'en Marc

En Marc sempre ens ha dit que de gran volia ser policia. Doncs avui ens ha explicat el perquè. Ens ha ensenyat com és aquest cos de segureta...