dilluns, 2 de desembre de 2019

EL LLARG VIATGE DE L'ARC DE SANT MARTÍ

El dia de Santa Cecília la màquina dels contes va fer una cosa ben estranya! Ens va portar el llibre "El llarg viatge de l'arc de Sant Martí". 

Tot va començar perquè com que era Santa Cecília li vam posar notes musicals dins la màquina.... i suposem, que com la Teka sap que estàvem sbrinant coses de l'arc de Sant Martí ens va fer aparèixer aquest conte!


"El llarg viatge de l'arc de Sant Martí tracta d'un nen, que ja de petit volia ser pilot, ens explica com,  en fer-se gran, va conduir la primera nau de l’espai, una moderna arca de Noè galàctica, a la recerca d’un planeta habitable. 

El viatge parteix del planeta gris i travessa els planetes groc (amb una llum encegadora), el planeta lila (amb una atmosfera que fa impossible la comunicació, es parlen en llengua de signes), el planeta vermell (amb un éssers imprevisibles i molt ballarucs) i el planeta blau (un planeta ple d’inventors). Gràcies a l’ajut dels habitants d’aquests planetes, que han desenvolupat algunes estratègies d’allò més originals per sobreviure, podran arribar al planeta ideal, al planeta transparent, un planeta que admet tots els colors, totes les diferències enriquidores i a tot aquell que vulgui viure en pau. 

A partir d’aquest conte, els gegants i les gegantes ens hem transformat en els éssers d’aquests planetes: uns blaus, altres grocs, altres liles i d’altres grisos i vermells.
Cadascú i cadascuna de nosaltres hem pensat en allò que se’ns dona bé i que pensem que pot ajudar els altres, som molt talentosos: pintem, inventem, juguem, fem manualitats... D’aquesta manera hem construït el nostre propi coet que ens enlaira cap un planeta que potser ja coneixeu, EL PLANETA GEGANT, on tots i totes hi tenim cabuda tot i les nostres diferències!


 Ens ha quedat un planeta d'allò més bonic!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Construïm!!!

Aquests dies hem estat fent l'últim repte de matemàtiques. Ens han fet construir una vagoneta. Hem investigat el plànol en pla i després...